Tårtor

TÅRTOR

Jag älskar att baka tårtor! Jag tycker det är roligt att få ge utlopp för min kreativitet, även om det inte alltid blir som jag tänkt...

 

Jag bakar på beställning året om, men sommartid när det är full fart i bageri och café kan det vara så att jag inte hinner med att göra tårtor då det är ganska tidskrävande.

 

Det går att beställa tårtor från 10 bitar och uppåt! Kostnaden beror på vilket fyllning och garnering du väljer!

Och ja, de kostar lite mer än de du kan köpa i butikerna men de är gjorda på de bästa ingredienserna och det är inget i dem som inte hör hemma i en tårta.

Standard-tårtbottnarna innehåller ägg, socker, vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vill du ha någon annan sorts botten så går det bra!

Oftast består fyllningen av färska eller frysta hallon, blåbär eller jordgubbar som blandas med lite socker och vispad grädde, men även mousser, vaniljkräm eller lemoncurd. Jag gör allt från grunden och använder inte färdiga produkter då de ofta innehåller mycket tillsatser och det undviker jag i möjligaste mån! Av den anledningen använder jag hellre marsipan istället för sockerpasta och liknande produkter.

 

Gräddtårta ca 12 bitar från 350 kr

Marsipantårta enkel dekor ca 12 bitar 420 kr

Marsipantårta med arb. dekor ca 12 bitar från 450 kr

Bröllopstårtor/våningstårtor

Priser från ca 50 kr/portion beroende på hur mycket dekorationer du vill ha...

 

Ett urval av de tårtor jag gjort kan du se nedan!