Mitt sortiment

 




Allt matbröd och fikabröd bakas på plats och från grunden!

Här bakas enbart av gotländskt mjöl, från Gotlandsmjölet i Roma (vetemjöl och rågmjöl) och från Gutekorn (emmer, enkorn och vårspelt). Fikabrödet är bakat på smör för den goda smaken och för att vi gillar kor! Använder ekologiska råvaror i möjligaste mån och närproducerat när det finns!

 

I sortimentet finns flera sorters matbröd och jag bakar oftast två sorter per dag under säsongen enligt veckoschema, samt kanelbullar, kardemummabullar, biskvier, muffins mm. Småkakor också förstås, det är nästan det viktigaste! Minst 8 sorter och de säljs styckvis så du kan få hur många eller få av varje sort du vill. Det är många som blir glada när de ser alla kakor och får välja hur de vill, ungefär som förr när man köpte smågodis i kiosken och fick peka och säga hur många. Nostalgi....

 


 

 

våra bröd...

Alla matbröd bakas med vatten som degspad, dvs de är mjölkfria! 

 

Gotlandslimpa: ett tungt och saftigt bröd som håller sig länge. Bakat på klassiskt vis med skållning och surdeg.

siktat rågmjöl, vetemjöl, sirap, surdeg, jäst, salt, brödkryddor, pomerans.

 

Torparbröd: ett enkelt bröd med lite seg skorpa. Passar bra till det mesta med sin neutrala men goda smak.

Vetemjöl, siktat rågmjöl, jäst, salt


Honungsbröd: Ett ljust bröd med innehåll av vetemjöl, siktat rågmjöl, rågflingor och gotländsk

honung. Det är inte sött, men smakrikt!

 

Kafferågbröd: ett mörkt, lite grövre och mustigt bröd med fyllig smak.

Vetemjöl, grovt rågmjöl, rågflingor, mörk sirap, surdeg, jäst och salt. Degspadet består av bryggt kaffe!


 

Grovt surdegsbröd: Ett kompakt osötat bröd som är jäst på enbart surdeg. Saftigt och hållbart!

Grovt rågmjöl, siktat rågmjöl, surdeg av råg salt.


 

Lärbrolimpa: Ett ljusare bröd med lingon och äpple och en doft av kanel.

Vetemjöl, siktat rågmjöl, lingon, rivet äpple, surdeg, jäst, sirap, salt och kanel.



Levain: Ett ljust surdegsbröd bakat på vetemjöl som fått jäsa länge. Ordentlig skorpa på.

Vetemjöl, rågsurdeg, salt (ev. lite jäst)


 


 

 


 

Vägbeskrivning: Verksamheten ligger längs länsväg 149, utanför Kappelshamns samhälle på väg mot Visby. Det finns en skylt vid vägen så du missar det inte. Kommer du från Visby-hållet så är det innan du kommer fram till samhället.




Kontaktuppgifter:

Agneta Enderberg, tel 070 848 14 22

agneta@hembaketgotland.se

adress: Kappelshamn, Flenvikevägen 113, 624 55  Lärbro

Bankgironummer 161-2902