Mitt sortiment

 

SORTIMENT


Till påsk finns det gotlandslimpa 60 kr, honungsbröd 50 kr, 

torparbröd 45 kr, grovt surdegsbröd 45 kr, Lärbrolimpa 50 kr. 

Kanelbullar och kardemummabullar 15 kr styck

Macarons olika smaker 10 kr styck

Syltkakor, chokladbröd 7 kr styck

Gorån 12 kr styck

kan ev tillkomma fler sorter!









Allt matbröd och fikabröd bakas på plats och från grunden!

Här bakas enbart av gotländskt mjöl, från Gotlandsmjölet i Roma (vetemjöl och rågmjöl) och från Gutekorn (emmer, enkorn och vårspelt). Fikabrödet är bakat på smör för den goda smaken och för att vi gillar kor! Använder ekologiska råvaror i möjligaste mån och närproducerat när det finns!

 

I sortimentet finns 6-7 sorters matbröd, bullar, mjuka kakor, tårtor mm. Småkakor också förstås, det är nästan det viktigaste! Minst 12 sorter och de säljs styckvis så du kan få hur många eller få av varje sort du vill. Det är många som blir glada när de ser alla kakor och får välja hur de vill, ungefär som förr när man köpte smågodis i kiosken och fick peka och säga hur många. Nostalgi....

 

De vanligaste kakorna...

Bondkakor, syltkakor, havrekakor, chokladsnittar, sirapssnittar, makalösa, brysselkex, nonstopkakor, snickerdoodles, mandeldrömmar mm.

 

 

De vanligaste bröden...

 

Gotlandslimpa: ett tungt och saftigt bröd som håller sig länge. Bakat på klassiskt vis med skållning och surdeg.

siktat rågmjöl, vetemjöl, sirap, surdeg, jäst, salt, brödkryddor, pomerans.

 

Torparbröd: ett enkelt bröd med lite seg skorpa. Passar bra till det mesta med sin neutrala men goda smak.

Vetemjöl, siktat rågmjöl, jäst, salt


Honungsbröd: Ett ljust bröd med innehåll av vetemjöl, siktat rågmjöl, rågflingor och gotländsk

honung. Det är inte sött, men smakrikt!

 

Kafferågbröd: ett mörkt, lite grövre och mustigt bröd med fyllig smak.

Vetemjöl, grovt rågmjöl, rågflingor, mörk sirap, surdeg, jäst och salt. Degspadet består av bryggt kaffe!


 

Grovt surdegsbröd: Ett kompakt osötat bröd som är jäst på enbart surdeg. Saftigt och hållbart!

Grovt rågmjöl, siktat rågmjöl och vetemjöl, surdeg av råg.


 

Lärbrolimpa: Ett ljusare bröd med lingon och äpple och en doft av kanel.

Vetemjöl, siktat rågmjöl, lingon, rivet äpple, surdeg, jäst, sirap, salt och kanel.

 

Bakar lite olika portionsbröd, de finns sommartid men även att beställa (minst 25 st)

Emmerbullar, morotsbullar med solrosfrö, surdegsbaguetter

 

 

 

Tårtor

På nästa sida kan du kolla in mina tårtor, eller i alla fall en del av dem jag gjort.

 

 

Vägbeskrivning: Verksamheten ligger längs länsväg 149, utanför Kappelshamns samhälle på väg mot Visby. Det finns en skylt vid vägen så du missar det inte. Kommer du från Visby-hållet så är det innan du kommer fram till samhället.




Kontaktuppgifter:

Agneta Enderberg, tel 070 848 14 22

agneta@hembaketgotland.se

adress: Kappelshamn, Flenvikevägen 113, 624 55  Lärbro

Bankgironummer 161-2902